KC Limburg

De vereniging voor hond en baas in de regio Parkstad

 

Workshop Speuren

Categorie
Archief Activiteiten
Datum
zaterdag 13 april 2013 10:00 - 17:00
Locatie
Rimburger Hoeve - Rimburgerweg 176
6374 LG Landgraaf, Nederland
Workshop speuren zaterdag 13 april 2013

De bekende Hotsche Luik komt op zaterdag 13 april voor een workshop speuren naar de KC Limburg.
De workshop vindt plaats op de Rimburgerhoeve en bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte.
Het theoriegedeelte start om 10.00 uur en duurt tot aan de lunchpauze. Hierna volgt een praktijkgedeelte buiten. In het theoriedeel wordt aandacht besteed aan de werking van de neus, hoe zit die neus in elkaar, voorkeuren van honden, vormen van zoek, speur en detectiewerk en hoe ga je aan de slag.
In het middagdeel gaan de praktijkdeelnemers aan de slag met hun eigen hond. Eerst met eenvoudig zoekwerk ter plaatse. Het verstoppen van iets met de persoonsgeur van de eigenaar in en onder trainingsmateriaal door Hotsche meegenomen.
Verder, afhankelijk van de mogelijkheden ter plaatse, lopen we kleine spoortjes. Zo kunnen de deelnemers het verschil in zoek en speurwerk meemaken en wellicht ook zien waar hun voorkeur naar uitgaat, of de voorkeur van de hond.
Alles wat we met de honden doen gaat in kleine stapjes en is per stapje kortdurend. Hotsche Luik heeft veel ervaring met speurwerk in diverse disciplines. Haar eigen honden zijn allen specialisten op het gebied van speurwerk.
Haar Beagle Cliff heeft zij opgeleid tot het detecteren van een specifieke ziekenhuisbacterie. Verder werkt zij met een internationaal team aan de mogelijkheden tot het detecteren van verschillende vormen van kanker! Hiermee is zij uniek en dit is nog nergens anders eerder gedaan.
Voor meer info en filmpjes over Hotsche bezoek haar website: www.hotscheluik.nl
Je kunt inschrijven voor zowel theorie als praktijk gezamenlijk. Echter je kunt ook alleen inschrijven voor het theorie, dan wel het praktijkgedeelte.
Gewoon toekijken bij het praktijkgedeelte is geen enkel probleem. Het aantal praktijkdeelnemers is beperkt.
Mocht het aantal inschrijvingen hoger zijn dan toegelaten, wordt er een reservelijst aangelegd en in overleg met Hotsche Luik voor een nieuwe datum gekozen waarvan u uiteraard dan bericht ontvangt.

Kosten voor leden:
- Theorie en praktijk 52,50 Euro(inclusief koffie/thee, lunch bestaande uit soep en broodjes, borreltje na afloop). - Alleen Theorie 25 Euro (inclusief koffie/thee, lunch bestaande uit soep en broodjes, borreltje na afloop).
- Alleen praktijk 30 Euro.

Kosten voor niet-leden:
- Theorie en praktijk 57,50 Euro(inclusief koffie/thee, lunch bestaande uit soep en broodjes, borreltje na afloop).
- Alleen Theorie 30 Euro (inclusief koffie/thee, lunch bestaande uit soep en broodjes, borreltje na afloop).
- Alleen praktijk 35 Euro
 
 

Powered by iCagendaalle lessen zijn
vanwege de
Corona maatregelen
14 dagen opgeschort
en starten op
27, 29 & 31 maart 2021

30 mei 2021
Clubmatch 2021
klik hier

Agenda

Instructeurs inlog