KC Limburg

De vereniging voor hond en baas in de regio Parkstad

FCI-Obedience

003 obedience cursusDeze training is een echte aanrader voor diegene, die na het behalen van het Gehoorzaamheid 3 examen, samen met zijn/haar hond gehoorzaamheidstraining op het hoogste niveau nastreeft. Vroeger werd deze training ook "Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) genoemd. Doel is om zo’n hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien in de oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen, die uiteenlopen van volgen tot sorteren en apporteren. Obedience is een FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkende sport.

Het kan het een leuke nieuwe uitdaging zijn om de prestaties in wedstrijdverband te meten...maar dit is geen vereiste. Bij KC Limburg trainen de meeste hondenliefhebbers ook in deze cursus, omdat het een leuke bezigheid samen met de hond is. 002 obedience cursus

Bij KC Limburg traint de FCI-Obediencegroep van maart t/m oktober elke woensdagavond. We houden elk jaar eind oktober/begin november een examen als afsluiting. Dit examen is geen clubexamen (zoals dit tot nu toe bij de Gehoorzaamheid 1 t/m 3 het geval was) maar een landelijke examen, welk afgenomen wordt door een keurmeester van de Raad van Beheer.

Er zijn vier klassen (beginners, 1, 2 en 3) waarin u kunt deelnemen aan examens en wedstrijden. Door het behalen van diploma’s of brevetten, komt u steeds in een hogere klasse terecht. Als u op een wedstrijd de kwalificatie ‘Zeer Goed’ behaalt, krijgt u een diploma. Bij de kwalificatie ‘Uitmuntend’ een brevet.
001 obedience cursusVoor het examen, dat plaatsvindt na afsluiting van de cursus, hebt u geen geldige startlicentie nodig, voor deelname aan wedstrijden is dat wel het geval. Er zal wel een rashondenlogboekje of werkboekje aangeschaft moeten worden bij de Raad van Beheer.

bron: Raad van Beheer

 

Vanwege de vele aanmeldingen hanteren wij een wachtlijst.
Om op de wachtlijst geplaatst te worden dient u lid van onze vereniging te worden / zijn.
Heeft u nog algemene vragen of vragen omtrent de wachtlijst, neemt u dan eerst per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op met een onze Obedience instructrice.

Inschrijven Obedience trainingEerste lezing bij
KC Limburg
staat weer gepland.
Infoavond
Voedingsavond &
Tandgeneeskunde
Schrijf je snel in

meer info

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Instructeurs inlog